 |
OBIAD:
Do wyboru: rosół z makaronem, bulion, barszcz, krem: pieczarkowy, brokułowy, czosnkowy, serowy.
Kluski jasne i ciemne
Ziemniaki
Czerwona kapusta
Biała kapusta lub kiszona kapusta z grzybami
Udko z kurczaka nadziewane
Udko z kaczki
Rolada śląska
Schab nadziewany śliwką
Pieczeń wieprzowa z jajkiem lub jarzyną
|
 |
KOLACJA:
Wersja I
Do wyboru: bulion, barszcz, krem: pieczarkowy, brokułowy, czosnkowy, serowy, żurek
Frytki lub ziemniaki pieczone z boczkiem i kiełbasą
kasza lub ryż
Do wyboru: schab w pianie, schab z cebulą, schab z porą, schab z pieczarkami, kwadrat kolorowy, de' volaille, filet z kurczaka w płatkach, filet z kurczaka z grilla, karczek z grilla, szaszłyk, kotlet mielony
Wersja II
Do wyboru: bulion, barszcz, krem: pieczarkowy, brokułowy, czosnkowy, serowy, żurek
kita wieprzowa w ogniu – podane przez szefa kuchni
ziemniaki pieczone z boczkiem
kapusta kiszona z grzybami
sosy
|
Wersja III
Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim
Placuszki imbirowe
Marchewka smażona
Wersja IV
bogracz lub strogonoff
Wersja V
barszcz z krokietem
Opcja dodatkowa:
łosoś na parze,
karp,
pstrąg
|